Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Αισθητική αναβάθμιση...!!! Πράσινη παρέμβαση...!!!

  Στα πλαίσια του προγράμματος "Βραβείο Αειφόρου Σχολείου" στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας αποφασίσαμε να πρασινίσουμε περισσότερο  τους χώρους του και να το αναβαθμίσουμε αισθητικά.

 Ξεκινήσαμε από την αυλή, με τις λαστιχιένιες ζαρντινιέρες, όπου φυτέψαμε λουλούδια που πολύ ευγενικά  πρόσφεραν γονείς και μαθητές ,συνεχίσαμε με τον λαχανόκηπο που με φροντίδα οι μαθητές της Ε΄ τάξης φύτεψαν φυτά, έσπειραν σπόρους και στη συνέχεια περίφραξαν το χώρο και χθες ήρθε η σειρά της εικαστικής παρέμβασης στην τάξη. Χρώματα, πινέλα, φαντασία και σε λιγότερο από δύο διαλείμματα τα παράθυρα της τάξης γέμισαν με το λογότυπο "Αειφόρο Σχολείο" και διάφορα χαρούμενα ζωγραφικά θέματα

  Η τεχνική κλεμμένη από τον μεγάλο ζωγράφο και πολύ πολύ αγαπημένο μου Vinsent Van Gogh!!! Γρήγορες, κοφτές πινελιές με ζωηρά, καθαρά χρώματα! Δεν περίμενα τέτοια λαχτάρα για ζωγραφική...τα πινέλα πήραν φωτιά!!!

  Σειρά έχει τώρα η είσοδος του σχολείου και τα παράθυρα των  χώρων δραστηριοτήτων! Σκέφτομαι πως... θα μπορούσε κάθε τάξη να αναλάβει και να αναδείξει με το δικό της "ύφος" έναν χώρο της επιλογής της, θέματα εικαστικά με συνθήματα ή λογότυπα για την Αειφορία! .... οψόμεθα...!!!

  Εικόνες από τις δραστηριότητές μας...εικόνες από ένα βιωματικό σχολείο που έχει όραμα για να δημιουργήσει μια " δυναμική και ευαισθητοποιημένη γενιά"... εικόνες από ένα σχολείο που πάει κόντρα στη στασιμότητα...εικόνες από ένα σχολείο που δεν περιμένει από τους άλλους, ενεργεί και δρα με τις δικές του δυνάμεις, το δικό του έμψυχο δυναμικό, τους ΜΑΘΗΤΕΣ του...!!! 

 Έρευνα για την καταλληλότητα του "χώματος"...κυρία έχει πολλές πέτρες φωνάζει ο Ιωάννης!!!


Ο κύριος Αντρέας ετοιμάζει το βαρύ φορτίο...πόσο σημαντική η βοήθειά του!...αγόγγυστα μετέφερε, τα "ατελείωτα" καροτσάκια με το χώμα...δείτε και τον μικρό στο βάθος, με τι βιάση τρέχει να γεμίσει τη σακουλίτσα του...  

 Το χώμα συγκεντρώθηκε, έγινε η διαλογή  πετάξαμε τις πέτρες...και είναι έτοιμο για να γεμίσει τις λαστιχένιες ζαρντινιέρες....ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ...τίποτε δεν πετιέται, ακόμα και τα παλιά λάστιχα των αυτοκινήτων μπορούν να γίνουν όμορφες κατασκευές!!!....Φαντασία χρειάζεται!


-Λάζαρε, μην αφήσεις ούτε πετραδάκι...

Η ομάδα  με περισσή φροντίδα  γεμίσει τη ζαρντινιέρα της!!!


Ποτηράκι, ποτηράκι, τη γεμίσαμε κορίτσια...ομαδικότητα και συνεργασία...!!!


Η ομάδα που ανέλαβε τους Ολυμπιακούς κύκλους...ικανοποίηση! ...(ήταν ούτε μία, ούτε δύο...πέντε ζαρντινιέρες, όσες και οι Ήπειροι)..."Νέο Πνεύμα Αθάνατο"...!!!


Τι καμάρι...η ζαρντινιέρα μας έχει φυτά...ας προσθέσω λίγο χώμα ακόμη...!!!


Οι "Ολυμπιακοί κύκλοι, περιμένουν τα συνθήματά τους...όταν φτιάξει ο καιρός!!!

...........................................

Εικόνες από το Λαχανόκηπο...!!!

 Τα "σκληρά" αγόρια της Πέμπτης, τα κατάφεραν μια χαρά!!!...θέλει δύναμη να σκάψεις και να φυτέψεις......οι τέλειοι κηπουροί!!!


...και τα κορίτσια τα καταφέρνουν το ίδιο καλά!!! Εύγε Ιφιγένεια...!!!




Ο λαχανόκηπος με τα πασαλάκια... περιμένει το πλέγμα...

..............................................

Εικόνες από την εικαστική παρέμβαση στα παράθυρα       της τάξης.

 Μπράβο καλλιτέχνες...πολύ καλή δουλειά!!!



...και η μικρή Χαρά έβαλε τις όμορφες πινελιές τις...μας ζωγράφισε λουλούδια και πεταλούδες...!!!...η Μαριαλίζα, δίπλα της, την προσέχει και την καθοδηγεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου